Këshilla e javës: Mënyra për të përmirësuar fokusin

Ndërsa të gjithëve na pëlqen të mendojmë se jemi modele të produktivitetit, realiteti i çështjes është se është shumë e lehtë të shpërqendrohesh ndërsa përpiqesh të kryesh punën. Si qëndroni të përqendruar kur ka kaq shumë shpërqendrime atje? Gjithçka fillon me kontrollin e mjedisit tuaj dhe ndryshimin e mënyrës se si i qaseni këtyre shpërqendrimeve në vendin e punës.

Mos i Injoroni Shqetësimet

Nëse ndonjëherë përpiqeni të injoroni diçka që ju shqetëson, atëherë e dini se injorimi i saj nuk ndihmon shumë për këtë çështje. Le të themi se po përpiqeni të shkruani një email, por njerëzit gjithmonë vizitojnë zyrën tuaj dhe ju shpërqendrojnë nga shkrimi i tij. Nëse nuk e trajtoni çështjen – në këtë rast, njerëzit që vizitojnë zyrën tuaj – atëherë nuk mund ta përfundoni detyrën, ose të paktën, zgjidhja do të zgjatet më shumë sesa duhet. Tani, nëse mbyllni derën dhe shpërfillni shpërqendrimet, atëherë mund të jeni në gjendje ta kryeni detyrën në kohën e duhur. Ju mund ta përdorni këtë qasje për shumë lloje shpërqendrimesh; pranoni se ka një problem dhe veproni për ta parandaluar atë.

Përqendrohuni në të qenurit aktiv

Kur bëhet fjalë për rutinën tuaj të përditshme në zyrë, sa kohë shpenzoni për t’iu përgjigjur çështjeve në vend që të punoni në mënyrë aktive për t’i parandaluar ato? Ky është një nga shpërqendrimet më të mëdha atje. Mund të jeni shumë të zënë duke iu përgjigjur gjërave të ndryshme që shfaqen gjatë ditës, duke ju penguar të arrini në detyrat tuaja ose çfarëdo që keni planifikuar. Në vend që të reagoni ndaj të tjerëve, merrni një qasje proaktive. Jini të qëllimshëm me mënyrën se si e kaloni kohën dhe punoni për të parandaluar në mënyrë aktive problemet që të prishin produktivitetin tuaj. Një mënyrë e madhe për të minimizuar shpërqendrimet është të mbani teknologjinë tuaj në gjendjen e duhur të punës përmes mirëmbajtjes proaktive. Nëse i mbani kompjuterët tuaj të përditësuar dhe të mirëmbajtur, atëherë ata do të kenë më pak gjasa të krijojnë shpërqendrime për ju kur të prishen plotësisht.

Minimizoni shpërqëndrimet dixhitale kurdo që të jetë e mundur

Teknologjia mund të jetë e shkëlqyer për të përmbushur detyrat tuaja të përditshme, por mund të jetë gjithashtu një shpërqendrim i panevojshëm. Nëse përdorni shërbime si mediat sociale, atëherë e dini se sa pafund mund të jenë njoftimet, dhe kjo nuk do të thotë të gjitha emailet, mesazhet me tekst, telefonatat dhe më shumë me të cilat mund të merreni rregullisht. Mund të çaktivizoni disa njoftime gjatë ditës së punës për t’u siguruar që mund të qëndroni në detyrë gjatë kohës që jeni në zyrë. Më mirë akoma, ndahuni tërësisht nga pajisja juaj celulare ose vendosni bllokues të faqeve të internetit për të mos humbur shumë kohë në këto faqe interneti ose aplikacione.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *