Këshilla e javës: Fikni Bluetooth-in në Android kur nuk është në përdorim

Teknologjia Bluetooth është diçka që shumë prej nesh e përdorin çdo ditë. Për shumë përdorues të rinj të Android, aktivizimi dhe çaktivizimi i Bluetooth-it mund të jetë një sfidë, por sot ne jemi këtu për të ndarë një nga këshillat tona kryesore për përdoruesit për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga pajisjet tuaja celulare. Ne do të zbulojmë gjithashtu pse duhet ta ndizni dhe fikni atë dhe nëse është vërtet diçka që duhet bërë kur nuk është në përdorim.

Si të aktivizoni Bluetooth në pajisjen tuaj Android

Mënyra më e shpejtë për ta ndezur me një pajisje Android është të shkoni te paneli i aksesit të shpejtë të cilin mund ta gjeni në krye të ekranit Android. Kur rrëshqitni poshtë, do të shihni një opsion për Bluetooth në krye. Disa pajisje celulare kërkojnë që ju të rrëshqitni dy herë poshtë për të hyrë në këto cilësime, por sapo të arrini atje, thjesht do të prekni butonin Bluetooth për ta aktivizuar. Më pas do t’ju duhet ta lidhni atë me një pajisje tjetër me valë në mënyrë që të filloni të përdorni këtë veçori të dobishme.

Opsioni tjetër për ta aktivizuar është të zgjidhni sa më poshtë: Cilësimet > Pajisjet e lidhura > Preferencat e lidhjes > Bluetooth.

Si të çaktivizoni Bluetooth-in në pajisjen tuaj Android

Ka shumë arsye pse mund t’ju duhet ta fikni, por lajmi i mirë është se është e shpejtë dhe e lehtë për ta bërë këtë kur është e nevojshme. Thjesht do të ndiqni hapat që ndamë më lart për ta ndezur, por kryejeni këtë në rend të kundërt. Rrëshqitni poshtë në ekranin e pajisjes tuaj celular një ose dy herë dhe më pas shtypni butonin Bluetooth në mënyrë që të fiket. Ju gjithashtu mund të ndiqni udhëzimet për të kaluar në funksionin e Cilësimeve, duke u siguruar që çelësi juaj Bluetooth të tregojë se është i fikur në vend që të lihet i ndezur.

Pse duhet të çaktivizoni Bluetooth-in?

Pasi të keni lexuar këshillat tona të përdoruesve për këtë javë, mund të pyesni veten pse do t’ju duhet të fikni Bluetooth-in. Arsyeja kryesore për të marrë parasysh ta bëni këtë është se nuk dëshironi që pajisja juaj personale të lidhet thjesht me ndonjë pajisje celulare me Bluetooth të aktivizuar. Me kaq shumë shqetësime rreth sigurisë kibernetike dhe hakerëve, nuk e dini kurrë se çfarë mund të ndodhë me telefonin ose tabletin tuaj si rezultat i kësaj. Pa dyshim që keni dëgjuar histori lajmesh gjatë viteve në lidhje me këto shkelje të sigurisë dhe të dhënave, kështu që ju rekomandojmë të fikni gjithmonë Bluetooth-in kur nuk keni nevojë ta përdorni. Për më tepër, përpiquni gjithmonë dhe mbani një sy në telefonin tuaj për t’u siguruar që ai të mos lidhet kurrë automatikisht me ndonjë pajisje që është afër.

Shpresojmë që këshilla e javës e kësaj jave të ketë qenë një ndihmë e madhe për këdo që përdor një pajisje Android. Sigurohuni që të abonoheni për më shumë këshilla çdo javë për t’ju ndihmuar të përfitoni sa më shumë nga teknologjia juaj për përdorime biznesi dhe personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *